hvorfor følger min hund efter mig

Hvorfor følger min hund efter mig? | Se hvorfor her!

Vi alle elsker vores hunde, og især hvordan, at de holder af os. De tænker på os, kan forstå vores følelser, hvor de samtidig også nyder vores tilstedeværelse! Dog kan det forløbe således, at vores hunde kan nyde vores tilstedeværelse for meget. Vores hunde kan ende med at følge os overalt i huset, og vi forstår egentlig ikke hvorfor.

Din hund følger efter dig dagen lang, og virker ikke til at have meget andet at lave. Dette giver den indlysende forklaring, at din hund keder sig, og muligvis vil have noget ud af dig. Mange gange kan hunde kede sig så meget, at den ender med at jagte sin egen hale.

Der kan være mange årsager bag hvorfor, at din hund følger efter dig. Vi vil derfor give dig et bedre indblik på det, og hvordan du muligvis løser problemet!

Din hund forsøger at fortælle dig noget

Mange gange følger vores hunde efter os, da de gerne vil ud med et budskab. Den kan fx fortælle, at den er tørstig, sulten eller den døjer med noget andet helbredsmæssigt. Oftest kan vi selv læse dette, når hunden hyler eller gør, samtidig med den følger efter os. Man kan selv forsøge at følge efter hunden, og se om den prøver påpege noget bestemt. Frygter du, at der er tale om nogle helbredsmæssige problemer, så kontakt altid din dyrlæge

Din hund viser kærlighed overfor dig

Som nævnt tidligere elsker hunde at være en del af vores tilstedeværelse. Hvis din hund følger efter dig, kan det mange gange betyde, at den elsker dig.

Vores hunde er et socialt dyr, som elsker at bruge tiden sammen med deres ejere. Oftest forstår den ikke meningen bag at give ejeren noget mellemrum, men dette får du en løsning på senere i artiklen.

Kedsomhed

Som nævnt tidligere, er det også et tegn på kedsomhed, at din hund følger efter dig. Følger din hund efter dig for meget, så spørg dig selv hvorvidt din hund er stimuleret nok i løbet af dagen. Her kan der bl.a. være tale om du går nok ture med din hund, eller om den har legetøj derhjemme, der holder den aktiv.  

Separationsangst

Der er selvfølgelig stor forskel på en hund der er glad for dit selskab, og en hund der føler sig angstprovokeret uden dit selskab. Dette kan ses på din hund når den begynder at gø hver gang du forlader huset.

Da separationsangst kan både skade din hund fysisk og psykisk, så kontakt altid din dyrlæge, hvis du mistænker, at din hund har separationsangst.

Hvordan du undgår, at din hund følger efter dig

Det kan være ganske belastende, når din hund følger efter dig hele dagen. Derfor er det også kun rimeligt at finde en løsning, da det kan være både usundt for dig og hunden, at den følger efter dig konstant.

En løsning er bl.a., at holde din hund travlt. Giv din hund rig muligheder for at holde sig aktiv, så den ikke ender med at kede sig. Sørg for at give din hund forskellige former for legetøj, så den altid kan føle sig stimuleret!

Sørg også for at belønne din hund, når den stopper med at følge efter dig. På den måde ser din hund det som noget positivt, at den ikke følger efter dig.

Når du forlader din hund alene i huset, er det måske en god idé med noget baggrundsmusik. Du kan evt. også lade tv’et stå tændt. Dette vil give en lidt bedre stemning for din hund i dit hus, og ikke alt for meget stilhed.

Kilder

https://www.petmd.com/dog/behavior/4-reasons-your-dog-follows-you-everywhere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *