Hvorfor jagter hunden sin hale

Hvorfor jagter hunden sin hale | Se hvorfor!

Vi kan grine af hvor ofte vores hunde jagter deres hale, og kan undre os over hvorfor de egentlig gør det. Hunde kan have et ganske unikt adfærd i forhold til os mennesker. Størstedelen af tiden er det dog af ganske almindelige årsager, at hunden jagter sin hale, men i få tilfælde kan der være noget galt.

Kedsomhed

Oftest kan din hunde ende med at jage sin hale af ren kedsomhed. Din hund er glad for at være fysisk aktivitet, hvorfor den kan opfylde sin behov ved at jage sin hale. Hvis hunde jagter sin hale mere end ofte, kan det være den mangler fysisk aktivitet! Her kan man tage den med ud og spille bold eller lignende. Dette vil formindske din hunds jagt efter sin hale, men ikke fuldstændigt stoppe.

Mangler du et legetøj, der holder din hund fysisk aktiv? Så kig med her:

Hundelegetøj med ekstra crunch

Et legetøj der holder din hund aktiv! Inde i legetøj findes der en genbrugsflaske, som giver den ekstra "knas".

Genetik

Der findes visse hunderacer der er mere glade for at jage deres hale end andre. Dette gælder især schæfere og terriere, som uden nogen bestemt årsag, er et af de hunderacer, der jagter deres hale mest. Hvis din hund tilhører en af disse hunderacer, så ved du hvorfor den jagter sin hale!

Noget kan være galt

I forbindelse med, at din hund konstant jager sin hale, så kan den også ende med at tygge sin hale. Dette kan skyldes på baggrund af deres alder. Først og fremmest kan hvalpe tygge deres haler pga. ren nysgerrighed. Er det derimod en ældre hund der tygger på sin hale, så kan der være tale om en kognitiv dysfunktion. Dette skyldes på baggrund af, at din hund oplever nedsat bevidsthed. Skulle det være tilfældet, så tag kontakt til din dyrlæge.

Der kan også være tale om orme eller andre former for bakterier i halen. Dette kan irriterer din hund, hvorfor den tygger sin hale. Hvis din hund tygger alt for ofte på sin hale, så er det en gode ide at snakke med dyrlægen.

Kilder:

https://www.cesarsway.com/why-do-dogs-chase-their-tails/#:~:text=Oftentimes%2C%20dogs%20will%20chase%20their,kind%20of%20play%20dies%20down.

https://vcahospitals.com/know-your-pet/why-do-dogs-chase-their-tails

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *