Min hund gør om natten

Min hund gør om natten | Find din løsning her!

Ganske ofte oplever vi hundeejere, at vores hunde gør uden at vi ved hvorfor. Det kan ske midt på dagen, men hunde gør især også om natten, hvilket kan være belastende. At hunden gør om natten kan påvirke vores søvn gevaldigt, hvilken igen påvirker vores energi på arbejde, skole og mere. Når vi oplever disse problemer, ender man ofte med at spørge “Hvorfor gør min hund om natten egentlig”? Dette spørgsmål vil vi dække i denne artikel, hvor vi også vil komme med adskillige løsninger på dit problem.

Hvorfor gør min hund så om natten?

Før man kan finde en løsning, er det vigtigt at vide hvorfor din hund gør om natten. Det kan være af helbredsmæssige årsager eller noget helt tredje.

1. Miljøet ved dit hjem

Din hund kan blive stresset af en række forskellige ting, som får din hund til at gø. Disse ting kan bl.a. være fra miljøet foran din bolig, hvor biler og andre dyr kan passere. Miljøet kan bl.a. skabe meget larm, idet der kan forekomme trafik om natten.

2. Helbred

Din hund kan opleve smerte eller irritation i sin krop, hvorfor den ender med at gø om natten. Som følge af dette, kan din hund også ende med at klynke, som gør det rimeligt tydeligt, at der er noget galt. Hvis du oplever dette med din hund, så opsøg en dyrlæge.

3. Kedsomhed

Hunde stimuleres ved at være aktiv i løbet af dagen. De elsker fysiske aktiviteter såsom gåture, lege og meget andet. Hvis du ikke holder din hund fysisk aktiv i løbet af dagen, kan det øge chancerne for, at den gør om natten. Dette sker som følge af, at den keder sig, og at den ikke føler sig stimuleret nok!

4. Din hund søger opmærksomhed

Har du en tendens til at kæle din hund, når den gør? Så søger den måske opmærksomhed fra dig, når den gør om natten! Dette kan ske som følge af, at hunden ofte oplever, at den bliver kælet eller får godbidder, når den gør. Vi hundeejere har en tendens til at kæle med vores hunde når de gør. Dette gør vi i håb om, at reducere antallet af gange den gør.

5. Ensomhed

Hunde er et flok dyr, der elsker at socialisere sig! Hvis hunde ikke får nok mulighed for at socialisere i løbet af dagen, er der større risiko for, at den enten gør eller hyler om natten.

Sådan stopper du din hund med at gø om natten

Da vores søvn er vigtigt for vores helbred, er det vigtigt at stoppe ens hund med at gø om natten. Der er adskillige løsninger, hvor mange af dem er ganske almindelige. Husk dog på, at hvis der er tale om helbredsmæssige årsager til, at din hund gør, så opsøg en dyrlæge.

Forbedr miljøet for din hund

Er det miljøet omkring dit hjem, der forårsager, at din hund gør, så skal det forbedres. Du kan bl.a. trække gardinerne for dit hjem om natten, så din hund ikke bliver distraheret af hvad der sker udenfor. Der kan opstå både biler og dyr, som kan forstyrre din hund. Derudover bør du også blokere lyden udefra, således din hund ikke bliver forstyrret om natten. Det kan du bl.a. også gøre ved at spille afslappende musik i nærheden af din hund, så den ikke bider mærke i lydene udefra.

Har du en kat eller et andet kæledyr, så er det også en god idé, at separere den fra din hund om natten. På den måde opstår der ingen interaktioner mellem dyrene, hvorfor du undgår at din hund pludseligt vil gø.

Ignorer din hund når den gør

Det er vigtigt, at du ikke “belønner” din hund, når den gør. Hvis du oplever, at den gør for at få din opmærksomhed, så er det nok bedst at ignorere den. En løsning mod dette problem er, at belønne din hund når den er stille på de tidspunkter, hvor den ellers ville gø. Det kan f.eks. være når en hund passerer forbi, eller når biler larmer om natten. På dette tidspunkt skal du belønne din hund, så den selv ser positivt på at være stille om natten.

Indimellem kan det være relevant at tjekke på din hund, når den gør. Hvis din hund viser sig for at være okay, så hold besøget kort, hvor du ikke kæler med din hund eller lignende.

Socialisering og fysisk aktivitet

Som tidligere nævnt kan der være større chancer for din hund gør eller hyler om natten, hvis ikke den får lov til at socialisere sig nok. Løsningen til dette er bl.a. at tage din hund på gåture, eller lade din hund introducere sig til andre hunde.

Gåture med din hund er også en måde, hvorpå din hund kan være fysisk aktiv. Der findes adskillige fysiske aktiviteter, der holder din hund stimuleret om dagen. Så er der forhåbentlig mindre chancer for, at hunden vil gø om natten.

Kilder

https://www.thedodo.com/close-to-home/how-to-stop-a-dog-from-barking

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *