Hvorfor vil min kat ikke løftes?

Hvorfor vil min kat ikke løftes? 5 årsager til hvorfor!

Når det gælder om at vise kærlighed til vores dyr, så ønsker vi ofte at løfte, kæle eller kysse dem. Dette forsøger mange katteejere, men mange gange er ens katte ikke glade for det. Derfor er det naturligt at spørge sig selv: “Hvorfor vil min kat ikke løftes?”.

Frygt

En årsag der ofte skyldes hvorfor, at din kat ikke vil løftes er frygt. At blive løftet er ofte unaturligt for katte, som også gør det svært for dem at forstå, at deres ejer ønsker at vise kærlighed. Ser man det fra kattens perspektiv, så skal man forestille sig hvordan man ville have det, hvis et stort væsen pludseligt løfter en. Er din kat ikke glad for at blive løftet (som mange andre katte), så kan det sagtens skyldes frygt. Et alternativ er at man kan give sin kat massage eller blot ae den. På den måde viser du den tilstrækkelig meget kærlighed, hvilket den ikke kan undgå at se.

Respekt

Katte kan føle, at de ikke bliver respekteret når de bliver løftet. Mange gange kan det virke uoverskueligt for din kat at blive løftet konstant, især når din kat er i gang med at slappe af. Dette giver god mening set fra kattens perspektiv, hvorfor man bør overveje en ekstra gang inden man løfter sin kat for meget.

Manglen på respekten kan også komme fra, at katten ikke føler du ser på din i øjenhøjde. Den eneste måde på at møde din kat i øjenhøjde er ved hjælp af et kradsetræ. Her skal man sørge for at træet har den rette højde, og har den rette produkt.

Har du behov for et godt kradsetræ med kvalitet, så kig med her.

Dårlige oplevelser

Har du adopteret din kat? Så kan det være en årsag til hvorfor, at den ikke er glad for at blive løftet. Din kat kan nemlig have haft dårlige oplevelser med at blive løftet, inden den blev adopteret. Ikke nødvendigvis fordi den er blevet mishandlet, men den kan fx have haft dårlige oplevelser med at blive løftet hos lægen.

En løsning til dette er at lære sin kat, det positive ved at blive løftet. Dette kan tage langt tid, og muligvis vil din kat aldrig vænne sig til at blive løftet desværre.

Smerte eller sygdom

Hader din kat at blive løftet efter den engang kunne lide det? Så er der muligvis tale om skader eller lignende. Derfor er det vigtigt at tage forbi dyrlægen, for at se om der er noget din kat døjer med.

Det er nemlig set før, at katte der før kunne lide at blive løftet, pludselig ikke ønsker det pga. en skade eller lignende.

Socialisering

Din kat har ikke lært at socialisere sig rigtigt. Ligesom det er tilfældet med hunde, så har katte også behov for aktiviteter, der lærer dem at socialisere sig. Lærer de det ikke, kan især yngre katte forekomme bange og mistroisk. Dette kan igen medføre til, at den ikke ønsker at blive løftet. Derfor er det vigtigt at man lære sin kat at socialisere sig, således den kan blive den kærlige og omsorgsfulde kat du ønsker!

Konklusion

Som man kan se på ovenstående, så kan der være utallige årsager til hvorfor, at din kat ikke vil løftes. I situationer som dette, skal man dog være opmærksom på, at det ikke er pga. kattens helbred. Er det ikke det, så kan man ikke andet end at respektere sin kat, og undlade at løfte den.

Min anbefaling til dig er, at undlade at løfte din kat for meget, og vis den kærlighed på andre måder. Hvordan du bør vise din kat kærlighed til din kat? Det vil jeg komme mere dybdegående ind på i et andet blogindlæg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *